Skip to content

Με συγχωρείτε κύριε!

Μαΐου 9, 2007

Περίμενε στην ουρά του super market φορτωμένη σαν το γαϊδούρι, από δική της βλακεία, βέβαια, γιατί είχε μπει για δύο πραγματάκια και ήταν σίγουρη ότι δεν χρειαζόταν καλάθι.  Στην πορεία βέβαια την έπιασε η καταναλωτική της μανία.  Λίγο του ότι εχθές ανοίγοντας το ψυγείο την είχε πιάσει μαύρη απελπισία, λίγο του ότι επιτέλους μετά από τρεις μήνες απλήρωτη έιχε πληρωθεί ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΜΙΣΘΟ!!!! και δεν ήξερε πως να τα ξοδέψει ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που είχε πάρει, λίγο το ένα, λίγο το άλλο κατέληξε τελικά σ’ αυτή την κατάσταση.

Επιτέλους μετά από κάποια ώρα έφτασε η σειρά της και καθώς ήταν έτοιμη να ακουμπήσει τα πράγματά της στο ταμείο, ένας «κύριος» με κοιλιά την παραμερίζει χωρίς να της πει τίποτα και προλαβαίνει και βάζει τα πράγματά του μπροστά στα δικά της.

«Με συγχωρείτε γιατί βιάζομαι, έχω παρκάρει παράνομα» τελικά είπε με κοφτές κουβέντες ο «κύριος».   Είχε μείνει και τον κοίταζε με ανοιχτό το στόμα, ενώ το αίμα είχε αρχίσει και ανέβαινε στο κεφάλι.  «Και μένα τι με ενδιαφέρει που έχετε παρκάρει, ούτε που με ρωτήσατε», «Σε παρακαλώ κοπέλα μου κάνε μας τη χάρη»  Είχε αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία της και οι πρώτες βρισιές ήταν έτοιμες να εκσφενδονισθούν από το στόμα της, όταν ξαφνικά ήρθε στο μυαλό της ένα χιουμοριστικό mail που είχε λάβει το πρωί στο γραφείο και αντί να ξεκινήσει να βρίζει σε έξαλλη κατάσταση, αρχίσε να γελά – πάλι όμως σε εξαλλη κατάσταση.  Όλοι είχαν γυρίσει και την κοίταγαν με ένα βλέμμα που μαρτυρούσε ότι ήταν σίγουροι ότι το «καημένο το κορίτσι δεν ήταν καθόλου καλά», «τσ τσ τσ …τι κριμα» και άλλα τέτοια κοινά.

 Λοιπόν το mail είχε τον εξής τίτλο:

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Επιθυμώντας η εταιρεία μας να διατηρήσει την πιστοποίηση ποιότητας ISO 9001:2000 ,  λήφθηκε η απόφαση πως τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνονται εφεξής αποδεκτές.  
Θέλοντας να συμβάλλουμε στην ομαλότερη μετάβαση σε ένα
  επίπεδο επικοινωνίας πιο εκλεπτυσμένο δημιουργήθηκε η παρακάτω λίστα περιπτώσεων με τις προτεινόμενες αλλα

Αντί του:     Στ’αρχίδια μου! Να γίνεται χρήση του: Δε με απασχολεί το ζήτημα.
Αντί του:     Γαμώ την τύχη μου! Κι άλλη στραβή! Να γίνεται χρήση του: Μου αρέσουν οι προκλήσεις.
Αντί του:     Τι στο διάολο έχω να κάνω εγώ μ’αυτή την παπαριά! Να γίνεται χρήση του: Δεν είχα σχέση με το συγκεκριμένο εγχείρημα
Αντί του:     Να πάει να γαμηθεί, ας το κάνει μόνος του ο καργιόλης! Να γίνεται χρήση του: Θα είναι δύσκολο να συντονίσουμε τις ενέργειες μας.
Αντί του:     Ωραία! Και κερατάς και δαρμένος! Να γίνεται χρήση του: Ναι,  σήμερα θα μπορέσω να δουλέψω μερικές ώρες παραπάνω.
Αντί του:     Είναι εντελώς μαλάκας! Να γίνεται χρήση του: Δεν γνωρίζει ο συνάδελφος το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Αντί του:     ΕΕ! Εσύ! Να γίνεται χρήση του: Με συγχωρείτε.
Αντί του:     ΕΕ! Εσύ! Ναι, εσύ ρε μαλάκα! Να γίνεται χρήση του: Με συγχωρείτε κύριε.
Αντί του:     Δεν γαμιέσαι λέω γω! Να γίνεται χρήση του: Λυπάμαι δεν μπορώ να σε εξυπηρετήσω.
Αντί του:     Τι? Πήρε προαγωγή? Άραγε πόσους απ’το ΔΣ έχει τσιμπουκώσει! Να γίνεται χρήση του: Επιτέλους αναγνωρίσθηκαν οι προσπάθειες της.
Αντί του:     Τι τα έκανες τα κωλόχαρτα? Να γίνεται χρήση του: Μήπως θυμάσαι που τοποθέτησες τα έγγραφα.
Αντί του:     Καλά ..σκατά έχεις στο μυαλό σου? Να γίνεται χρήση του: Νομίζω η πρόταση σου είναι ανεφάρμοστη.
Αντί του:     Πάλι τα αρχίδια μου πήρε! Να γίνεται χρήση του: Το νέο αίτημα του για αύξηση απορρίφθηκε.
Αντί του:     Θα ψοφήσεις και θα είσαι ακόμη κλητήρας! Να γίνεται χρήση του: Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω εξέλιξη.
Αντί του:     Καλά τόση ώρα γι’αυτή την μαλακία! Να γίνεται χρήση του: Το αποτέλεσμα είναι μάλλον φτωχό.
Αντί του:     Καλώς τα’αρχίδια μας τα δυό! Να γίνεται χρήση του: Καλημέρα κύριε διευθυντά.

Μέσα στα γέλια της το μόνο που κατάφερε να πει ήταν «Με συγχωρείτε κύριε, αλλά μου πήρατε τη σειρά μου και νομίζω πως η πρότασή σας είναι εντελώς ανεφάρμοστη» και με μια κίνηση παραμέρισε τα πράγματα του «κύριου» και έβαλε τα δικά της.

Γελούσε ακόμα με την καρδιά της όταν έβαζε τα πράγματα στο αυτοκίνητο και θυμόταν τη φάτσα του «κυρίου» που είχε μείνει και την κοίταζε, ακόμα και αφού είχε πληρώσει και έφευγε από το super market μην προλαβαίνοντας να κάνει την παραμικρή κίνηση για να αντιδράσει .

No comments yet

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: